Totul despre vise


Visele, în dicţionar, sunt o succesiune de impresii senzoriale din timpul somnului. Impresiile senzoriale pot fi imagini, sunete, senzatii, mirosuri, gusturi si ganduri. Gandurile fiind un fel de al saselea simt.

Mirosul si gustul in vise sunt reamintite doar de 1 la suta din toate marturiile. Asta inseamna ca nu vei auzi prea des vise in care sa spuna "ce frumos parfum purta"... sau "ah, ce dulce...".

In schimb avem tendinta de a ne aminti... ce catifelat era... ce forma plina avea... sau ce idee importanta pe care am uitat-o.

Cele mai obişnuite vise includ: situaţii marcante, senzaţie de urmărire, cădere sau zbor, momente jenante, mers la toaletă, îndragostire si sex.

De mii de ani oamenii au încercat să facă presupuneri despre semnificaţia viselor. În multe din societăţile antice, din Egipt sau Grecia, visele erau considerate mesaje de la Divin care pot fi tălmăcite de cei cu astfel de puteri.

La începutul secolului XX, Sigmund Freud şi Carl Jung şi-au dat seama că visele sunt o interacţiune dintre conştient şi subconştient. Ei eu afirmat că forţa dominantă este subcoştientul şi că trăsătura bizară a visului este un limbaj cu totul aparte, comparabil cu poezia, capabil să reveleze înţelesul profund.

Alţi cercetători au postulat că visele au o funcţie biologică, unde conţinutul nu necesită nicio interpretare sau analiză, acel conţinut provocând stimularea automată a funcţiilor fiziologice ale corpului uman. Visele fiind o parte a strategiilor de supravieţuire şi dezvoltare  a fiinţelor umane şi animale.

Visele sunt cel mai adesea o compensaţie pentru dorinţele noastre ascunse.

Maestrii tibetani afirmă totuşi că visele pot avea semnificaţii aparte, ca de exemplu premoniţii, mesaje divine sau chiar urme din vieţile anterioare.

Asta nu e chiar totul despre vise, ar mai fi multe de spus.

_
Daca ti-a placut acest articol poti vizita in continuare magazinele ezoterice.

9 comentarii:

 1. am visat ca fac sex ce inseamna????

  RăspundețiȘtergere
 2. inseamna ca ai dorinte sexuale nesatisfacute :P

  RăspundețiȘtergere
 3. poti visa vitorul adevarat al vieti tale??????

  RăspundețiȘtergere
 4. poti visa vitorul adevarat la vietii tale?????si daca e asa cum poti????

  RăspundețiȘtergere
 5. viitorul inca n-a venit, dar daca vrei sa-l stii observa actiunile tale din prezent.

  RăspundețiȘtergere
 6. am visat ca mergeam pe jos si schipatam cu picioru stang ce inseamna ? multumiri pt rapuns :)

  RăspundețiȘtergere
 7. am visat ca mergeam pe jos si schipatam cu picioru stang ce inseamna ? multumiri pt rapuns :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Am visat ca ma sarut cu un baiat de la mine de la liceu pe care il plac dar nu pot fii cu el pentru ca am deja prieten.. ce mai inseamna si asta?

  RăspundețiȘtergere
 9. am visat ca cumparam tigari si ma grabeam ca pierdeam trenu ai vanzatoarea sa apucat sa desfaca pachetu si abia numara si se incurca si iar le numara ce ins:))?

  RăspundețiȘtergere

Copyright © viseinterpretare.blogspot.com | Interpretarea Viselor

Web Design Brasov